Tel:

0649408684

Email

info@fysiotherapieaandemaas.nl

Adres

Albrandswaardsedijk 74T, 3172 AA Poortugaal

Intermitterende Pneumatische Compressie Therapie, afgekort IPCT. Ookwel compressietherapie, pressotherapie, ambulante compressie therapie of vanuit de merknaam Lymfapress bekend.

Dit hulpmiddel wordt ingezet bij oedeem. Het betreft een compressiepomp met een lucht gevulde meer-kamermanchetten (arm, been, broek). De afwisselende luchtdruk van deze kamers zorgt voor een pompbeweging en dat zorgt ervoor dat het lymfevocht uit het oedeem gebied verplaatst wordt. Dit voelt heel ontspannen aan, als een soort massage. We kunnen veel instellen: de druk, snelheid, gradiënt en tijd. Hierdoor kan de behandeling helemaal worden afgestemd!

Wij hebben de Lymphastim in de praktijk staan en hebben een andere compressiepomp voor behandeling aan huis. De IPCT is onderdeel van Stepped Care bij oedeemfysiotherapie.

IPCT Thuis

Indien noodzakelijk kan een Lymphastim voor thuis worden aangevraagd, waardoor u de therapie thuis kunt voortzetten. Thuis kunt u aan de slag met uw eigen behandeling. We stellen samen een behandelprogramma in en u kunt deze aanpassen wanneer nodig. Beneden aan deze pagina staat de handleiding, vanaf pagina 10 staan afbeeldingen van alle programma’s van de Lympastim.