Tel:

0649408684

Email

info@fysiotherapieaandemaas.nl

Adres

Albrandswaardsedijk 74T, 3172 AA Poortugaal

PAV, Perifeer Arterieel Vaatlijden, Claudicatio Intermittens ofwel Etalagebenen genoemd. Hier wordt allemaal hetzelfde mee bedoeld.

U kunt bij ons terecht voor Gesuperviseerde looptherapie (GLT), dit is meer dan alleen begeleiding op de loopband.
Door middel van verschillende onderzoeken stellen we vast wat het beste behandelplan is, dit kan ook een andere vorm van conditie en/of krachttraining zijn. Bij de start, na 3, 6, 9 en 12 maanden hebben we een meetmoment. De eerste 4 weken zien we elkaar 3x per week, daarna 1-2x per week, dit passen we aan op uw therapiebehoefte.

Van links naar rechts een gezond bloedvat naar een afgesloten bloedvat

PAV zit niet alleen in de benen, PAV is wat ze noemen een systeemaandoening, dat betekend dat ook in de andere bloedvaten van uw lichaam vernauwingen kunnen zitten. Daarom is het belangrijk dat uw hele lichaam getraind wordt.

Het is goed om te weten dat het bij PAV goed is om ook de deskundigheid van een diëtiste of ergotherapeut te vragen. De diëtiste kan informatie geven over een goede voeding bij deze aandoening, bijvoorbeeld ‘welke producten stimuleren de bloedsomloop’ en ‘welke producten zorgen voor minder spierafbraak’. De ergotherapeut kan helpen bij het verdelen van de energie gedurende de dag of indien nodig helpen bij het inzetten van hulpmiddelen in en rondom het huis.

Uw huisarts of vaatchirurg kan een verwijzing sturen naar ons via Chronisch ZorgNet, Digi H, ZorgDomein, mailen of met u meegeven op papier. Wanneer u door uw arts wordt doorverwezen nemen wij binnen 3 dagen contact met u op voor het maken van een afspraak.

Vergoeding

Er worden voor een jaar 37 behandelingen vergoed door uw verzekeraar. Voor meer informatie kunt u o.a. terecht op de website van Chronisch ZorgNet.

Zorgdomein
Verwijs door via Zorgdomein
Verwijs door via Digi H

Maak een afspraak!