Tel:

0649408684

Email

info@fysiotherapieaandemaas.nl

Adres

Albrandswaardsedijk 74T, 3172 AA Poortugaal

Verschillende zorgpolissen

Let op, er zijn verschillende zorgpolissen, naturapolis, restitutiepolis, combinatiepolis en budgetpolis. Lees voor uw bezoek aan een zorgverlener daarom altijd uw polisvoorwaarden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

U kunt meer lezen op de website van de Rijksoverheid en de consumentenbond .

Huisarts

Het bezoek aan de huisarts wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering, er geldt geen eigen risico.

Logopedie

Wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering, bij problemen met de fonologische en orthografische taalverwerking (lees- en spellingsproblemen). Er wordt aanspraak gemaakt op het eigen risico. U heeft geen verwijzing nodig.

Ergotherapie

Wordt voor 10u per jaar vergoed vanuit de basisverzekering en soms wordt een extra deel uit de aanvullende verzekering vergoed, u kunt hier zien welke verzekeringspakketten meer uren vergoeden, kijk altijd uw polisvoorwaarden na. Er is geen verwijzing nodig, behalve bij ergotherapie bij COVID revalidatie.

Diëtiste

De eerste 3 uren worden door de basisverzekering vergoed. Daarna wordt aanspraak gemaakt op de aanvullende verzekering, u kunt hier zien hoeveel uren er worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Controleer altijd uw polisvoorwaarden. Er is in de meeste gevallen een verwijzing van de arts nodig.

Ziekenvervoer – vervoer van en naar een zorgverlener

In sommige gevallen wordt het vervoer van en naar de fysiotherapeut vergoed. Kunt u niet zelfstandig komen en is de belasting op de mantelzorgers (te) zwaar? Zoek in uw polisvoorwaarden eens naar ziekenvervoer, of bel uw verzekering voor meer informatie. Op de website van Zorginstituut Nederland kunt u ook meer informatie vinden.

Verbandhulpmiddelen

De meeste verbandhulpmiddelen worden 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Er is een verwijzing nodig.

Compressiehulpmiddelen

De meeste compressiehulpmiddelen worden 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Er wordt gebruik gemaakt van Stepped Care. Soms is een extra machtiging nodig voor de aanvraag. Er is altijd een verwijzing nodig.

Andere hulpmiddelen voor thuisgebruik

De volgende hulpmiddelen kunnen worden vergoed vanuit de zorgverzekeraar of WMO, onder bepaalde voorwaarden

 • (Over-) Toiletstoel
 • Aangepaste stoel
 • Aangepaste tafel
 • Bedbeugel voor langdurend gebruik
 • Ligorthese/ ligschaal
 • Loopfiets
 • Sta-orthese
 • Trippelstoelen voor langdurend gebruik
 • Dynamische ligorthese, zoals kussens voor in bed
 • Anti-decubituskussen
 • Transferhulpmiddel, zoals tillift

GLI – Gecombineerde Leefstijl Interventie

Gecombineerde Leefstijl Interventie, GLI, is een programma die gegeven kan worden door een aangesloten praktijk. In dit programma wordt u langere tijd begeleid met als doel het verbeteren van uw leefstijl o.a. bewegen en voeding wordt besproken. Meer informatie leest u op de website van Zorg Instituut Nederland. De GLI wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering.

Zorgdomein
Verwijs door via Zorgdomein